Bring naturens materialer ind i boligen

Bring naturens materialer ind i boligen

Den skandinaviske boligstil er beundret af mange. De internationale boligmagasiner hylder vores ‘take’ på boligindretning, som både er enkel, funktionel og smuk. Den skandinaviske stil bunder sandsynligvis i vores nærhed til naturen. I Danmark især er vi sjældent langt fra skov, strand, klitter og vild natur. Og vi elsker at omgive os med lyse farver, naturmaterialer og støvede nuancer, der minder os om netop vores smukke natur.

Design med nordiske rødder og respekt for naturen

Hvis du også elsker den skandinaviske stil i boligen, så er der flere måder at få den i spil. Når du skal købe nye møbler eller interiør til boligen, så gå på jagt efter nordisk design. &tradition er et dansk designerbrand med rod i den nordiske arv, men som gentænker materialer, former og funktion. &tradition producerer sofaer, lænestole, loungestole, spisestuemøbler, sofaborde, lamper, spejle og meget andet til boligen. I den skandinaviske stil handler det ikke om at have mange møbler. Det handler om at have få, men gode kvalitetsmøbler. Denne tendens rammer designerne bag &tradition lige ind i. De har nemlig som mål konstant at respektere naturen og de naturmaterialer, som de benytter. &tradition bevarer de håndværksmæssige teknikker og skaber designs, der kan modstå tidens tand. Du kan se alle de smukke designs fra &tradition lige her.

Lyse gulve og støvede farver på væggen

Den skandinaviske boligstil er kendetegnet ved lyse farver, tekstur og støvede farver. Det er forholdsvist nemt at bringe denne stil ind i boligen, da den ikke kræver en masse møbler eller bling. Det er faktisk en ret enkel og spartansk stil, som gøres varm og levende med naturens materialer. Har du mørke trægulve i stuen, så kan du lysne den for en mere nordisk og lys stil. Hvide vægge passer fint i den nordiske stil, men det gør en smuk støvet blå, grøn eller grå også. Du kan evt. nøjes med at male en enkelt væg, der gør den hvide stue mindre fersk at se på. Husk at malingen skal have en mat overflade for det rette natur-look. Blød rummet op med materialer som læder, uld, bambus og stof. Fx et enkelt tæppe i uld på gulvet, en lænestol i læder og lange stofgardiner.

Find smukke ting i naturen

Når vi er midt i den lange vinter, higer vi efter lys og solens varme på vores skuldre. Vi mindes sommeren ved de danske strande, summen af bier i krattet og den salte smag på læberne. Vi bliver mindet om at sommeren kommer igen, når vi ser naturens materialer i det daglige. Derfor er det en hyggelig ide at samle sten, skaller og drivtømmer på de varme sommerdage ved stranden, som kan bruges til små udstillinger i hjemmet. Lav et fad med din samling og pynt med fyrfadslys. Det er ren terapi til de mørke vinteraftener.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *