Forny dit hjem med genbrugsguld

Forny dit hjem med genbrugsguld

Upcycling og genbrug er blevet hipt. Skrald og gamle, brugte møbler kan sagtens få nyt liv i din bolig, hvis du har kreativitet nok til at se mulighederne. Hobbyprojekter gør dig endnu mere sikker og dygtig til at se løsninger og muligheder. Derfor kan vi kun bifalde, at endnu flere danskere forsøger sig med en gør-det-selv løsning i stedet for at købe nyt til hjemmet eller haven. Det kan sagtens være et projekt, der involverer hele familien. Børnene vil elske at få lov til at svinge malerpenslen eller prøve at hamre et søm i.

Det er cool at genbruge og skabe nyt

I Danmark er vi europamestre i skrald med 718 kg per person om året. Grundlæggende genanvender vi alt for lidt og forbrænder alt for meget affald. Heldigvis er der en ny strømning lige nu, hvor flere kommuner indfører en langt højere grad af genanvendelse af husholdningsaffaldet. Mange danskere er blevet opmærksomme på, at brug-og-smid-væk langt fra er fornuftigt. Derimod er det cool at genbruge, sortere og tilføje ny værdi til en ting, man ellers ville betegne som affald.

Giv gamle møbler lidt kærlighed med en klat maling

Loppemarkeder og genbrugsbutikker bugner af gamle møbler og kuriositeter, som du kan gøre til dine egne små projekter. I stedet for at styrte ud i den nærmeste IKEA, når du mangler et møbel, så tjek den lokale genbrugsbutik. Det kan også være, du eller familiemedlemmer allerede ligger inde med genbrug som kan forvandles til guld med en kærlig hånd og en gang maling. Et personligt møbel, som du selv har sat i stand, har en langt højere affektionsværdi end et masseproduceret mainstream-møbel. Og du vil helt sikkert være den eneste i omgangskredsen, der har netop den kommode i den smukke støvgrønne farve.

Alt hvad du har brug for til dit maleprojekt

Er du nybegynder i forhold til at male, så fortvivl ikke. Du kan finde alt det, du skal bruge hos Davidsen. Her kan du finde pensler til indendørs brug og udendørs brug, malerrullesæt, malertape og meget andet. Til småmøbler og vinduer er rundpensler og vinkelpensler smarte og til de større overflader, som fx en bordplade, kan du med fordel anvende en malerrulle. Malingen kan du også købe hos Davidsen, som har et stort udvalg af kvalitetsmaling til både træ- og metalting, inde såvel som ude. Malingen kan tones i et væld af farver, og du få professionel rådgivning om alt fra valg af farve og glans. Husk altid at vaske dine pensler godt af, inden du lægger dem til tørre. Hvis du passer godt på dine pensler, så har du dem resten af livet – til utallige hobbyprojekter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *