Derfor skal du bruge genbrugsmaterialer til dit hobbyprojekt

Derfor skal du bruge genbrugsmaterialer til dit hobbyprojekt

Det kan være en dyr omgang at skulle kaste sig ud i et gør-det selv hobbyprojekt. Det er nemlig blevet dyrt at gå i hobbyforretninger og købe materialer til sit nye hobbyprojekt. Der er dog grund til at overveje at bruge genbrugsmaterialer til dit næste projekt i form af brugte byggematerialer.

Du havde måske ikke tænkt tanken, at brugte byggematerialer kunne bruges til formålet, men du kan heriblandt finde særdeles velegnede materialer til formålet.  Ved at anvende brugte byggematerialer sparer du også dig selv for en del penge, men er også som en ekstra bonus med til at skåne miljøet.

Det kan betale sig at bruge brugte byggematerialer

Vores danske byggebranche er uden tvivl den branche i landet, der står for den største produktion af affald hvert år. Dette betyder også, at branchen står for en stor del af CO2 udledningen, der bliver udledt som følge af vores industriproduktion. Derfor er det også vigtigt at genbruge så meget af vores brugte byggemateriale som muligt, så påvirkningen af miljøet formindskes.

Der er herudover en del at spare ved at anvende brugte byggematerialer til dit næste hobbyprojekt. Genbrugsmaterialer er nemlig en hel del billigere end lignende materialer, man erhverver sig fra helt ny stand i hobbyforretningerne. Derfor er du ikke kun med til at skåne miljøet ved at anvende disse materialer, men kan altså også spare en hel del penge.

Hvad er genbrugsmaterialer egentlig?

Det meste byggeaffald kan genanvendes til nye formål og dækker over inventar som døre, vinduer og træ og tømmer. Tager man f.eks. på et genbrugslager og finder brugte byggematerialer, er du sikret at få fingrene i materialer, som er er blevet identificeret som godt nok til genbrug af eksperter.

De fleste genbrugsmaterialer stammer fra tidligere ejendomme, som er blevet revet ned. Men selvom en bygning rives ned, er det ikke ens betydende med, at alt materiale fra ejendommen skal kasseres. Der er nemlig stadig mulighed for at genbruge en stor del af ejendommens interiør.

Hvor får du fingrene i genbrugsmaterialer til dit hobbyprojekt?

I Lynge finder du byggefirmaet J-Jensen’s 1000 kvadratmeter store genbrugshal. I denne hal kan du købe velegnet brugt byggemateriale, som er blevet reddet i forbindelse med nedrivningsarbejde. Der er i J-Jensens genbrugshal ofte helt nye byggematerialer at finde på lager. Du kan læse mere om genbrugshallen her.

Særligt brugte byggematerialer som disse, kan du få til en brøkdel af anskaffelsesprisen fra ny. Dette hænger sammen med, at de er blevet kasseret, fordi de muligvis er opmålt forkert i forbindelse med et byggeprojekt. Du kan altså her gøre et godt køb og fund af alt fra brugte døre, vinduer, klinker, gulvplaner og VVS og el-artikler til dit hobbyprojekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *