Hvilket elarbejde må du selv lave, og hvilket kræver en elektriker?

Hvilket elarbejde må du selv lave, og hvilket kræver en elektriker?

Kan du også have lidt svært ved at vide, hvad du har lov til at lave af el-arbejde selv?

Det kan ikke altid være nemt at finde rundt i, hvilket el-arbejde du selv må udføre, og hvilket der kræver en elektriker. Det er nemlig ikke alt, du kan få lov til selv at fikse. Det kan du blive klogere på her, så du ved om det du står og skal have fikset kræver en mere professionel. Når du får brug for hjælp, kan du altid ringe til en elektriker Frederikssund. Det kan være en god idé at kontakte en fagmand, hvis du er i tvivl.

Hvornår du selv må

Det er ikke alt el-arbejde der behøver en elektriker, så det giver dig mulighed for at lave lidt selv i huset. Husk blot at afbryde strømmen, inden du går i gang, så du ikke kommer til skade. Du må lave el-arbejde op til 250 volt, det vil sige simple udskiftninger af ledninger. Så skal du have hængt en lampe op i hjemmet eller i sommerhuset, kan du selv gøre det uden problemer. Der behøver du ikke en elektriker, medmindre du gerne vil uddelegere arbejdet.

Skal der skiftes en stikkontakt, må du også gerne selv udføre det så længe der ikke skal laves noget ekstra end det. Det el-arbejde man selv udfører, må ikke ændre noget ved de grundlæggende installationer i huset. Er man i tvivl, er det altid bedst at spørge en elektriker til råds, inden man begynder på noget. Du kan altid spørge en elektriker i Frederikssund til råds inden du går i gang. Så er du sikker på, at du passer på dig selv og husets grundinstallationer.

Hvad du skal bruge en elektriker til

Når der skal laves ændringer i lidt større ting, så er det at du får brug for en elektriker. Det kan være du skal have lavet en udvidelse af en installation. Man må ikke selv tilføje eller lave ændringer på de faste elinstallationer, så derfor skal man have fat i en fagmand. Skal der opsættes eller udskiftes noget el-arbejde udendørs, skal det også gøres af en elektriker. Al arbejde omkring en el-tavle skal også udføres af en professionel, men så ved du også at arbejdet bliver udført korrekt. Du kan finde en elektriker i Frederikssund der kan hjælpe dig med det arbejde du har brug for.

Et andet arbejde der vil kræve en elektriker er, hvis man skal have sat en lade stander til elbil op. Dette vil kræve en helt ny installation, da lade standeren skal meget mere strøm, end der typisk vil være i en grundinstallation. Du kan finde en elektriker i Frederikssund som kan hjælpe dig med denne installation.

Er du i tvivl hvorvidt du kan udføre arbejdet selv, eller om det kræver mere professionel hjælp, vil det altid være godt at spørge til råds, inden du begynder at arbejde med det. Så er du sikker på, at passe på både dig selv, men også de installationer der er i huset.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *