Kampen mod uret: Sådan holder du dig selv i gang under Corona-pandemien

Kampen mod uret: Sådan holder du dig selv i gang under Corona-pandemien

Coronapandemien er her der, og alle vegne. Der er de færreste der synes at social afstand og mindsket social aktivitet er særligt sjovt. Så hvis du er ved at gå død i bingewatching af Netflix-serier, så kommer der her en række gode råd til, hvad du kan få tiden til at gå med, hovedsageligt hjemme på din egen matrikel i efteråret under pandemien.

1: Få ryddet op i haven og hav god samvittighed

En af de mest lavpraktiske ting du kan gøre, er at få ryddet op. Hvis du har din egen bolig med tilhørende have, så har du helt sikkert noget, der skal køres på lossepladsen. Det kan være alt fra gamle blade til afskåret græs eller deslige, som har ligget siden sommeren. Udnyt at du har masser af tid og få rykket et par dage ud af kalenderen til at få helt styr på haven. Hvis du samtidig har et lille hul i dit stakit eller dit hegn, så kan du også lige så godt få styr på det. Efteråret er også godt i gang, så havemøblerne skal også pakkes væk, hvis det ikke allerede er blevet gjort.

2: Gå boligen efter i sømmene efter skader og småskavanker

Hvis du alligevel har taget dig af haven, så kan du lige så godt vende din opmærksom mod din egen bolig som det næste. Det kan altid betale sig at gå sin bolig efter i sømmene én gang om året, og gerne her i efteråret, så du er klar til når vinteren kommer. En af de ting som du bør undersøge en gang om året er boligens fundament, der ikke skal have revner.

Selv små revner i fundamentet kan på lang sigt give fugtskader på din bolig, og skal altid udbedres så hurtigt som muligt. Du bør samtidig også tjekke din tagrende ikke er stoppet af eksempelvis nedfaldne blade samt tjekke dit tag for eventuelt løse tagsten.

3: Lær at lave mad eller at bage

En tredje aktivitet som du kan lave derhjemme og få stor glæde af, er at lave mad eller at bage. Det er dig selv der bestemmer hvad du vil lære at lave, og det er dig selv, der skal bedømme resultatet.

At lave mad eller at bage kan sprede stor glæde og give en stor tilfredsstillelse som mange andre hobbyer ikke kan komme i nærheden af.

Derudover er det billigt og (relativt) lige til at gå til medmindre du er meget ambitiøs og starter med at lave den helt store festmiddag med en Beef Wellington til hovedret og en Baked Alaska til dessert. Men mindre kan også sagtens gøre det.

4: Overvej at tage på jagt

En fjerde hobby som du kan kaste dig over, eller bruge mere tid på i efteråret er jagt. At gå på jagt er noget som gøres på døgnets skæve timer, og virkelig en aktivitet, der er værd at stå tidligt op for. Du kan både gå på jagt med en ven, kollega eller bare din egen hund.

Du kan med fordel planlægge din jagt eller gøre brug af jagtkamera til at finde ud af, hvor dyrene opholder sig i et område nært dig. Du kan også overveje at tilbringe en hel nat eller en hel weekend i skoven, så du øger chancen for at nedlægge dit kommende bytte. Og byttet kan selvfølgelig tages med hjem hvor kødet fra særligt vildt kan bruges til aftensmaden. Det er bare lækkert!

5: Begynd på en ny bog

En sidste hobby som du kan tage til dig, eller vække til live igen under Corona-pandemien er at læse. Her får du den samme gode stimulans som når du ser film eller serier. Men her trækker du fornøjelsen endnu mere ud, da det alt andet lige tager længere tid at læse en bog på 500 sider end at se en film på 120 minutter. Men tid har vi som sagt nok af, så hvis du mangler at få læst den sidste nye Jussi Adler Olsen krimi, så er det for alvor nu du kan gøre det. Der findes masser af gode tilbud på bøger, særligt på en side som Saxo! Rigtig god læselyst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *