Hobbylandbrug er populært som aldrig før
Det er ikke gået nogens næse forbi, at boligmarkedet boomer. Der er ikke mange huse til salg, og liggetiderne er rekordlave stort set over hele landet.
Særligt én type bolig er populær. Hobbylandbruget. Flere familier sukker efter en mere Morten Korch-lignende tilværelse, hvor det travle byliv skiftes ud med højt til himlen og fuglefløjt.
Læs mere om tendensen her.
Tendensen er tegn på gode tider
Når der opleves stigende interesse for boliger på landet, kan det være udtryk for gode tider i Danmark.
Når det går godt, og der er luft i økonomien, giver det mere mod til at rykke væk fra fællesskaberne i byen og søge ud for at stå på egne ben.
I krisetider har folk tendens til i større grad at søge mod de større byer, hvor der er fællesskaber og flere tilbud at læne sig op ad.
Selvom danskerne søger mod landet, vil de ikke helt derud, hvor kragerne vender. Den største efterspørgsel på både nedlagte landbrug og hobbylandbrug ses nemlig omkring de større byer. Den optimale beliggenhed er privat men dog i rimelig afstand til en by, hvor børnene kan gå i institution, og indkøbene kan klares.
Et hobbylandbrug kræver tid og kræfter
Selvom det lyder romantisk at vågne op til hanegal og spise havregryn med friskmalket mælk, skal man overveje det nøje, inden man kaster sig ud i projekt hobbylandbrug. Det kan nemlig være enormt krævende, hvis det skal gøres ordenligt.
Hvis du skal holde dyr, skal du sætte dig ind i, hvad de forskellige dyrehold kræver af plads både indendørs og udendørs.
Skal du avle på dine dyr, skal du sørge for at få indhentet nogle sunde og raske eksemplarer hjem til din gård.
Du skal også tage stilling til, om du selv vil dyrke afgrøder til foder og i så fald, hvordan du gør det.
Hvis du sidder med en drøm om et hobbylandbrug, men er bange for, at mængden af arbejde bliver for stor for dig og din familie, er der hjælp at hente. Find arbejdskraft til landbruget her.
Er der regler for et hobbylandbrug?
Hvis du har forelsket dig i et hobbylandbrug, skal du først og fremmest sætte dig ind i, om der er landbrugspligt på ejendommen. Er der landbrugspligt, betyder det, at ejendommen er omfattet af landbrugslovens regler.
Dernæst skal du være opmærksom på, at der er regler for, hvor mange dyr du må holde i et ikke-erhvervsmæssigt dyrehold. Der er desuden miljøregler for, hvor meget plads dyrene skal have både inde og ude.